Haite de câini pe străzile Barițiu și Cocoșului

0
Caini Fara Stapan

Locuitorii de pe străzile Barițiu și Cocoșului reclamă faptul că haite de câini sunt libere pe străzi.

”Pe stada Cocoșului și Baritiu, sunt o grămadă de câini care umbla în haite. Am ajuns să nu mai putem ieși din curți. Oare nu se poate face nimic? Se ocupa cineva de problema asta în oraș?”, scrie o turdeancă într-un mesaj transmis către Politică și Putere.

Administrația locală de la Turda ar putea rezolva problema deoarece sumele alocate serviciului de ecarisaj nu au fost cheltuite.

”Nu s-au cheltuit toți banii din contract, chiar și astăzi avem o echipă ce lucrează la Turda”, a precizat dr. Ioan Martin, unul din asociații în ong-ul ”Adăpostul nostru” din Alba Iulia. Acesta le-a recomandat turdenilor să ia legătura cu directorul tehnic al Primăriei Turda, Ovidiu Găină.

Municipiul Turda a anunțata semnat în vara acestui an un contact de gestionare a câinilor fără stăpân cu Asociația Adăpostul meu din Alba.

Afacerea este una profitabilă, 50.000 de lei plătiți prin cumpărare directă către această asociație pentru captuarea a 100 de câini.

Costurile pentru gestionarea unui câine sunt de 500 de lei lunar, spune Ioan Martin și acoperă cheltuielile de capturare, transport la adăpostul de la Lancrăm, sterilizare, deparazitare și cazare pe durata a 16 zile. După cele 16 zile câinii sunt transferați într-un adăpost al unei firme partenere. Costurile cu cazarea și hrana sunt de 10 lei/zi, a mai explicat medicul veterinar.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.