Asfaltările de la Turda încalcă normele tehnice. Primăria se laudă pe Facebook

0
Asfaltare

Așternerea straturilor asfaltice se face la Turda cu încălcarea normelor tehnice și a standardelor de calitate, a avertizat consilierul local Andrei Suciu (USR).

Normele pe care constructorii angajați de Primăria Turda sunt incluse într-un ordin din 2016 al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Deși ar trebui să le ceară constructorilor să respecte prevederile legale, Primăria se laudă pe Facebook că asfaltează, în ciuda condițiilor meteorologice improprii.

Directorul tehnic al Primăriei Turda, Ovidiu Găină a refuzat să precizeze dacă e de acord cu asfaltarea în condiții meteorologice sub cele permise de normativ. ”Răspunderea și-o asumă dirgintele de șantieri”, a declarat Ovidiu Găină.

”Continuă lucrările de modernizare pe strada Barbu Lăutaru. O parte a străzii este modernizată cu fonduri europene și altă parte cu fonduri de la bugetul local, astfel desfășurându-se lucrări de către VIAROM și Domeniul Public, în tandem. Astfel, a fost așternut stratul de uzură pe carosabil și pe bucata inclusă în proiectul european, modernizată de VIAROM, urmând a se finaliza în curând și trotuarele și accesele pe toată lungimea străzii, a anunțat Primăria Turda în urmă cu două ore.

Reglementarea tehnică “Normativ privind mixturile asfaltice executate la cald. Condiții tehnice de proiectare, preparare și punere în operă a mixturilor asfaltice”. Indicativ AND 605-2016, al Ministerului Dezvoltării spune că asfaltarea Primăriei Turda nu respectă standardele tehnice.

Potrivit normativului mentionat,așternerea mixturilor asfaltice se va executa la temperaturi ale stratului-suport și la temperatura exterioară de minimum 10°C, pe o suprafață uscată.

În articolul 84 din normativ se precizează că în cazul mixturilor asfaltice cu bitum modificat cu polimeri, așternerea mixturilor asfaltice se va executa la temperaturi ale stratului-suport și la temperatura exterioară de minimum 15°C, pe o suprafață uscată.

Ordinul Ministerului Dezvoltorii mai prevede că lucrările se întrerup pe vânt puternic sau ploaie și se reiau numai după uscarea stratului-suport.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.