Superpolițiștii. Vasile Mănăilă va coordona singur toate serviciile importante din Poliția Locală Turda

0
Vasile Manaila

Restructurarea politiției locale ar urma să-l transforme pe Vasile Mănăilă, soțul primăriței PNL din Tureni în cel mai capabil și mai puterenic șef de Poliție Locală din România.

Vasile Mănăilă va coordona nu unul ci trei din serviciile de poliție locală de la Turda în urma restructurărilor anunțate la această instituție.

În calitate de viitor șef la ”Petiții”, ”Intervenții” și ”Ordine Publică”, Vasile Mănăilă pare să fie alegere ideală de polițist competent care să lanseze la Turda o aplicație informatică prin care cetățenii pot urmări în timp real sesizările lor.

Oficial, Valer Moldovan și Vasile Mănăilă vor să-i arate primarului Cristian Matei că serviciul public de Poliție Locală e eficient și are încasari fără a mai avea șefi de servicii.

Miza schimbărilor este însă și controlarea în totalitate a acestui serviciu public prin mâna unui singur om: Vasile Mănăilă.

În urma restructurării, patru șefi de servicii ar urma să fie schimbați iar Vasile Mănăilă ar urma să le ia locul. Acesta va prelua ”Intervențiile” de la Aurelian Podar, Ordinea Publică de la Marcel Ciortea și Petițiile de la Zamfir Gligor. Potrivit unei surse din Primărie, primii doi sunt eliminați deoarece sunt mai rebeli și greu de influențat. în timp ce eliminarea lui Zamfir s-ar datora faptului că i-a enervat în câteva situații pe Moldovan și Mănăilă pentru că vorbește prea mult.

Singurul șefuț ce e de neînlocuit este Melian Nădășan. dar nici acesta nu scapă complet. Va fi ”supervizat” la ”Rutieră”, direct de către șeful poliției, Valer Moldovan.

Aparent, Poliția locală se restructurează și se reduc cheltuieli.

Acolo unde oficialii văd o reformă, polițiștii locali din interior văd o încercare de centralizare a puterii în mâna unui singur om iar acesta e puternic ancorat politic în tabăra PNL.

”Ideea că un singur om va conduce toate trei serviciile din Poliția Locaă ar trebui să ridice semne de întrebare”, spune un polițist local care explică faptul Vasile Mănăila va dispune de o putere mai mare decât șeful Poliției Locale.

Se desființează ”Disciplina în Construcții”

Serviciul care verifica activitatea de control comercial și cel de disciplină în construcții va fi desființat.Acest serviciu ar trebui să se ocupe de sancţionarea unităţilor de alimentaţie publică pentru lipsa autorizaţiilor de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică, nerespectarea orarului de funcţionare (în special a teraselor unde se desfăşoară activitatea de alimentaţie publică), sancţionare a persoanelor care nu îşi îndeplinesc obligaţiile legale prevăzute de legislaţia specifică privind controlul comercial.

În plus, acest serviciu ar fi trebuit să aplice o Hotârâre a Consiliului Local privind supraimpozitarea clădirilor și terenurilor degradate și neîngrădite. Hotărârea Consiliului local, aprobată la inițiativa primarului Cristian Matei a fost băgată rapid în sertar și nimeni nu știe de ce nu se aplică. Ceva similar se aplică însă la Oradea, acolo unde a fost primar liberalul Ilie Bolojan,

Cum s-a restructurat Poliția Locală la Oradea?

Poliora
Poliția Oradea a lansat aplicația informatică care îți permite să urmărești în timp real stadiul sesizării tale

Poliția Locală de la Oradea a fost restructurată de către primarul Ilie Bolojan și a fost transformată în Direcție în cadrul Primăriei. Bolojan nu a păstrat Poliția Locală în subordinea sa directă ci a delegat coordonarea poliției locale către unul din cei doi viceprimari ai Oradiei.

Chiar dacă a fost transformată în direcție, Poliția Locală de la Oradea și-a păstrat compartimentele de specialitate, cel rutier și de trafic greu, cel comercial și de construcții, cel de ordine publică și proximitate.

Xrotary2 Jpg Pagespeed Ic Vwul7wmchu
Polițistul Vasile Mănăile, cel mai competent polițist local din Tuda, are șansa de a moderniza Poliția Locală prin adoptarea de soluții informatice în soluționarea cererilor cetățenilor

La Oradea, Poliția locală a implementat aplicația Oradea City Report disponibila in Magazin Play și App Store, prin care cetățenii au posibilitatea de a verifica in timp real stadiul sesizărilor depuse.

În calitate de viitor șef la ”Petiții”, ”Intervenții” și ”Ordine Publică”, Vasile Dorel Mănăilă are șansa să fie polițistul competent care să lanseze și la Turda aceast tip aplicație informatică, prin care cetățenii pot urmări în timp real sesizările lor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.