USR a murit ca partid anti-sistem și trebuie se să reinventeze, crede sociologul Gelu Duminică

0
120100901_3246641628718038_1014178304402138674_o

Doi sociologi din București , în declarații diferite, vorbesc despre o înfrângere electorală a USR-ului la alegerile parlamentare din 2020. USR-PLUS s-a aflat pe un drum greșit în ultimii ani, concluzionează sociologii.

USRP-PLUS se confruntă cu o înfrângere dureroasă a apreciat pentru DIGI 24, sociologul Vladimir Ionaș.

Sociologul Gelu Duminică a apreciat că USR s-a aflat în ultimii ani pe un drum greșit și avertizează că formațiunea politică trebuie să facă schimbări.

” În momentul de față USR a murit ca partid anti-sistem. AUR a spart monopolul de partid anti-sistem al USR, formațiune care s-a aflat pe un drum greșit în ultimii 2 ani. Cel mai mare dușman al USR-PLUS sunt chiar ei”, a apreciat pentru Politică și Putere, sociologul Gelu Duminică (foto).

Acesta a explicat că dacă USR-PLUS nu se va reinventa rapid ca partid, va dispărea. Formațiunea politică trebuie să schimbe inclusiv sistemul intern după care funcționează. ”Acolo au apărut și găștile de partid. Dacă nu ești din gașca mea, te dau afară. Gașca mea nu poate să stea liniștită”, a comentat Gelu Duminică.

Sociologul Vladimir Ioanș crede că USR se confruntă cu o înfrângere dureroasă și avertizează că analizele interne din partid ar trebui să se facă pe număr de voturi nu pe procente. ”Plusul nu aduce nimic în plus USR-ului, asta arată sondajele din ultimii 4 ani. USR se confruntă din punctul meu de vedere cu o înfrângere dureroasă”, a apreciat Ionaș. Acesta a mai spuns că formațiunile politice consacrate din România au prostul obicei să ignore avertismentele sociologilor și să se bazeze exclusiv pe recomandările consultanților politici care uneori prezintă lucrurile în culori mai roz decât e realitatea.

Vladimir Ionaș a mai explicat că rezultarul AUR a fost catalizat și de către USR și PNL, indirect. ”AUR a încercat să atingă tot publicul conservator, de extremă din România, care a fost în ultimul timp jignit, ironizat” . Apariția AUR e un răspuns al publicului conservator din România la USR și PNL care i-a ironizat și jignit pe cei care au valori conservatoare a mai precizat sociologul.

Astăzi, ex-senatorul Florina Presadă a cerut demisia lui Dan Barna

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.