MBS Group, firma de construcții din Turda cunoscută pentru contractele sale publice cu statul, refuză să-și plătească un subcontractor.
Conflictul comercial a izbucnit în urmă cu circa 4 luni de zile.
Acuzațiile sunt făcute de către o firmă cu sediul din București, specializata pe montajul structurilor metalice industriale.
Florin Chindriș s-a născut în 1988 în Maramureș și și-a făcut o firmă mică de construcții la București. Spune că nu s-a gândit niciodată că țeapa o să și-o ia din Ardeal, mai precis de la Turda. ”Am avut la început o relație contractuală bună, acum am primit o țeapă”, explică constructorul maramureșan.
MBS Group din Turda a contract firma din din București a lui Florin Chindriș pentru lucrările de reabilitare capitală a Bazinului Olimpic de înot de la Oradea. Printre lucrări se număra și cea de schimbare a policarbonatului de pe acoperiș. Lucrările au fost facturate la finalul lunii mai 2020 și incomplet plătite.
”Am lucrat 3 luni, cu șase angajați acolo. Am folosit macarale cu nacele. A fost o lucrare grea. Am tăiat policarbonatul, trapele. Ne-au plătit o factură iar la a doua am luat țeapă”, explică Florin Chindriș, proprietarul firmei. Omul spune că are de recuperat de la MBS circa 92.000 de lei.
Gabriel Silagyi care este administratorul MBS Group spune că e vorba de o dispută comercială și un caz izolat. ”Nu e vorba că nu ne plătim subcontractorii, este doar un caz izolat, e o dispută comercială, au părăsit șantierul. Nu vreau să dau mai multe informații deoarece e un contract comercial. În ultimii 4 ani nu am avut probleme cu această firmă”, spune Silagyi.
Florin Chindriș spune că de fapt datoriile sunt și către alte firme. ”Intenționez să vorbesc cu mai mulți subcontractori care nu sunt plătiți, să găsim o formă în care să ne asociem să facem ceva, să nu rămânem cu banii neîncasați ”, spune Florin Chindriș.
MBS Group a ieșit recent din insolvență. Neplata datoriei este descrisă însă ca un caz izolat
Gabriel Silagyi, care în anii anteriori a reuşit să deruleze prin două firme afaceri cu statul de peste 122 de milioane de euro, a avut firma MBS în insolvență din 2013 până în 2020. Compania turdeană MBS Group SRL a ieșit din insolvență, în urma unei decizii a Tribunalului Specializat Cluj , la începutul acestui an.
Gabriel Silagyi spune că însă că neplata subcontractorului e un caz izolat care nu are de-a face cu finanțele firmei.
În 2019, MBS Group a avut o cifră de afaceri de 5,9 milioane de lei, un profit de 375.318 lei și datorii de 1,07 milioane lei
În iunie 2020, MBS Group srl a preluat 40% din părțile sociale ale firmei S.C. MST General Instal srl unde era asociată cu o persoană fizică. Firma e specializată în lucrari de proiectare si executie retele si instalatii sanitare si termice.
MBS Group licitează și pentru lucrările de amenajare a bazei de la Trei Lacuri, din Câmpia Turzii, proiect în valoare de 31, 1 milioane de lei, lucrare încă neatribuită.