Disperare la spitalul Turda: Dau cu banul care să meargă la îngrijit pacienți

0
Disperare La Spitalul Turda Dau Cu Banul Care S Mearg La Ngrijit Pacien I

Situație critică la Spitatul Turda unde asistentele se plâng de faptul că sunt trimise să îngrijească bolnavi fără echipamente de protecție. Mai mult, ”delegarea” se face prin tragere la sorți.

Incidentul s-a petrecut la secția de bolnavi psihici din Spitalul Municipal.

UPDATE: Ulterior publicării articolului, Ovidiu Stănilă, directorul Spitalului Municipal Turda a precizat că delegarea atribuțiilor la spital nu se face prin tragere la sorți, ci în mod legal. În plus, directorul Spitatului Municipal a menționat că informațiile potrivit cărora asistentele sunt trimise fără echipament medical să îngrijească pacienți sunt false.

Sursa Politică și Putere a precizat că s-a renunțat la tragerea la sorți iar pe secție a fost trimis un asistent care anterior a avut Covid 19. Deasemenea au fost repartizate ulterior și materiale de protecție.

Metoda de delegare în muncă la Spitalul Municipal Turda a ajuns să fie prin tragere la sorți, spun surse din spital. Situația este dramatică la secția de bolnavi psihici cronici unde pacienții și personalul medical sunt infectați cu Covid19.

Secția de bolnavi psihici de la Spitalul Turda are două subsecțiuni, una pentru bolnavii acuți, la parterul imobilului și una de bolnavi cronici, la cele două etaje.

”Secția de bolnavi cronici de la Spitalul Municipal Turda este plină de pacienți cu covid. Sunt infectați și medicul și asistente. Nu au personal medical suficient care să asigure asistența medicală pentru olnavii psihici cronici așa că au zis că trag la sorți ce asistentă să trimită la etaj. Problema e că nu au niciun fel de echipament de protecție”, povestește sursa politicasiputere.ro

Bolnavii psihici cronici au rămas închiși în secție pe durata mai multor luni. Anterior aceștia se puteau plimba în curtea din spatele secției.

Conducerea Spitalului nu a răspuns la telefon pentru clarificări suplimentare.

Până astăzi, 19 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 393.851 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

269.590 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.108 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În județul Cluj sunt 734 de noi cazuri confirmate și 17689 de cazuri total înregistrate.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.