Autoritățile locale trebuie să asigure locuințe sociale străinilor ce au protecţie în România

0

Locuinţele sociale sunt repartizate străinilor care au dobândit protecţie internațională în România de către autorităţile administraţiei publice locale competente, pe baza criteriilor de eligibilitate aplicabile cetăţenilor români, se arată într-un act normativ aprobat de Guvern în ședința din 5 noiembrie.

Guvernul a aprobat în 5 noiembrie 2020 hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 44/2004 privind integrarea socială a străinilor după ce anul trecut a modificat ordonanța și a extins drepturile acordare străinilor ce au protecție.

Străinii mai beneficiază din fondurile Inspectoratul General pentru Imigrări de asistenţă materială pentru închirierea unei locuinţe, în valoare de 734 7 lei/persoană/lună şi asistenţă materială pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere, în valoare de 131 lei/lună/persoană pe perioada sezonului de vară şi de 167 lei/lună/persoană pe perioada sezonului de iarnă.

Deasemenea, potrivit normelor aprobate de Guvern, străinilii ce au protecţie internațională în România beneficiază de acces la serviciile sociale, de sănătăate și de integrare pe piața muncii.

Actul normativ poate fi consultat aici

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.