Școlile din Turda se închid pentru 2 săptămâni. Gherla intră în carantină

0
212
, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

Turda intră de joi în scenariul 3 care prevede participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități și lecții exclusiv online. Măsura este aplicată și pentru alte 7 localități din județ. Pe listă se mai află Câțcău, Izvorul Crișului, Jucu, Luna, Mintiu Gherlii, Tureni și Viișoara.

Măsura se va aplica de joi, 5 noiembrie 2020 și a fost luată prin Hotărârea 77 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 3 noiembrie 2020

Municipiul Gherla va intra în carantină pe durata a 14 zile cu începere de joi de la ora 00.00, au anunțat astăzi autoritățile județene.

Măsura a fost dispusă prin Hotărârea 76 din 3 noiembrie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în contextul în care la Gherla s-au înregistrat 8,44 cazuri la mia de locuitori.

Carantina va fi instituită pe durata a 14 zile. Printre măsurile instituite se numără suspendarea activităților cu publicul, purtarea obligatorie a măștii pentru persoanele peste 5 ani, limitarea drastică a evenimentelor publice, inclusiv participarea la slujbele religioase.

Hotărârea 76 privitoare la municipiul Gherla poate fi consultată aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here