PSD a prezentat programul de guvernare pentru Dezvoltare Locală și Regională

0

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu şi deputatul PSD Daniel Suciu au prezentat duminică, 01 noiembrie 2020, programul de guvernare al PSD pentru Dezvoltare Locală și Regională. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat duminică că PSD vine cu o nouă viziune pentru dezvoltarea României în care oamenii sunt puși pe primul loc.

“PSD vine astăzi cu o nouă viziune pentru dezvoltarea României în care oamenii sunt puși pe primul loc, în care singurul criteriu pentru alocarea banilor este nevoia de dezvoltare a fiecărei regiuni, nu culoarea politică, în care banii prevăzuți pentru cofinanțarea proiectelor europene să nu ajungă în fondul de rezervă al domnului Orban cu care să cumpere primari și parlamentari. Știm că urmează o perioadă și mai grea în care economia trebuie pusă pe picioare, nu cu vorbe, cum au făcut domnii Iohannis, Orban și Cîțu, ci cu sprijin concret, fără birocrația care a explodat în ultimele zece luni de guvernare PNL. (…) Până în 2024 avem șansa să aducem cel puțin 35 de miliarde de euro în România, dar asta depinde de noi. Banii nu vin prin postări pe Facebook, ci pe baza proiectelor concrete depuse”, a declarat Sorin Grindeanu.

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat că obiectivele PSD sunt foarte clare: “o dezvoltare sustenabilă și echitabilă, reducerea decalajelor pe plan rural, creșterea autonomiei locale, tranziția la economia circulară – toată Europa pune accent pe acest aspect –, întărirea identității naționale prin identificarea tradițiilor locale și regionale”.

“Obiectivele noastre sunt clare: o dezvoltare sustenabilă și echitabilă, reducerea decalajelor pe plan rural, creșterea autonomiei locale, tranziția la economia circulară – toată Europa pune accent pe acest aspect –, întărirea identității naționale prin identificarea tradițiilor locale și regionale.

De unde vin banii? Din bugetul național, din bugetul Next Generation, din actualul exercițiu financiar și din următorul. Ne propunem ca 35 de miliarde de euro să cheltuim pentru fiecare comunitate și român până în 2024. După experiența avută, cred că se impune o concluzie pe care toată lumea o cunoaște: ne-am făcut rău singuri. Am stabilit noi reguli în plus, noi hârtii și acest lucru ne-a adus într-un blocaj. PSD a insistat anul trecut și am stabilit și am agreat o simplificare majoră a tot ce înseamnă fonduri europene. Parteneriatul real cu beneficiarii a existat doar pe alocuri”, a precizat Daniel Suciu

PSD i-a cerut Ministrului de Finanțe, Sorin Câțu să prezinte într-un termen cât mai scurt proiectul de buget pentru anul 2021. Sorin Grindeanu, vicepreședinte PSD a apreciat că dezvoltarea României nu se poate face atâta vreme cât ”are un Nero la Finanțe ce țopăie pe Facebook”. Grindeanu a prezentat într-o conferință de presă din 1 noiembrie care e viziunea PSD privitoare pentru dezvoltarea României din fonduri europene pentru perioada 2021-2024. ”Singurul criteriu de repartizare a banilor va fi nevoia de dezvoltare a fiecărei regiuni”, a comentat Sorin Grindeanu.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.