Cum mă pot adresa unei Primării?

0

Orice cetățean din România se poate adresa oricărei primării din țară, telefonic sau în scris. Metoda cea mai sigură este în scris. Vă prezentăm mai jos câteva recomandări.

  1. Obligatoriu menționați baza legală adică scrieți pe cerere ”în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile cu caracter public”
  2. Menționați explicit ce informații doriți.
  3. Precizați cum doriți să primiți răspunul prin e-mail sau poștă și treceți adresele corespunzătoare.
  4. Legea prevede că pentru eliberarea de documente, primăriile vă pot cere contravaloarea banilor pentru fotocopii. De aceea pentru a evita complicații precizați că doriți documentele în format electronic sau precizați că veți plăti aceste costuri.
  5. Dacă informațiile sunt mai sensibile, precizați că sunteți dispus să ridicați personal documentele cerute, dacă aveți această posibilitate.
  6. Țineți cont că termenele de răspuns la acest tip de cereri sunt: de 5 zile, timp în care trebuie să fiți anunțați dacă cererea dvs este respinsă și de ce. De 10 zile, perioadă când trebuie să primiți răspunsul. Deasemenea 10 zile de la înregistrarea cererii, primăria poate să ceară prelungirea termenului dar sunt obligați casă trimită răspunsul în maximum 30 de zile de la înregistrarea cererii.

Dacă ați formulat cereri în baza Legii 544/2001 și nu ați primit răpuns puteți să faceți o reclamație administrativă. Dacă nu vi se rezolva problema puteți da în judecată primăria.

Dacă aveți întrebări cu privire la formularea cererilor ne puteți căuta pe facebook: https://www.facebook.com/PoliticasiPutere

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.