În cadrul ședinței ordinare din data de luni, 19 februarie, Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre privind finanțarea celei de-a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică cu suma de 450.000 de lei ce va avea loc în perioada 3-14 iulie 2018, în municipiul Cluj-Napoca.

Fondurile astfel aprobate vor fi folosite pentru organizarea, în cele mai bune condiții, a evenimentului ce va reuni la Cluj circa 1.300 de participanți din elita mondială a matematicii, reprezentând peste 120 de țări, de pe cinci continente. Reprezentând unul dintre cele mai importante evenimente educaționale și științifice ale anului din România, Olimpiada Internațională de Matematică se constituie într-un foarte potrivit prilej de a marca așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri din 1918, precizează, într-un comunicat, Consiliul Judeţean Cluj.

„Suntem extrem de onorați să găzduim acest prestigios eveniment ce va pune definitiv Clujul pe harta mondială a științelor exacte. Decizia de a sprijini organizarea Olimpiadei a venit în mod firesc întrucât aceasta este în deplina consonanță cu ceea ce capitala noastră de județ a devenit: un pol european de dezvoltare și inovare în domeniul înaltelor tehnologii, sectoare ce presupun, ca o condiție obligatorie, cunoașterea aprofundată și excelența în științele exacte”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Tot în direcția sprijinirii excelenței în educație, în cadrul ședinței Consiliului Județean de luni s-a aprobat și alocarea sumei de 440.000 de lei pentru organizarea olimpiadelor județene, a schimburilor de experiență la nivel județean, interjudețean și național, precum și pentru finanțarea performanțelor școlare deosebite, și anume: premierea elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite în anul școlar 2017-2018, a elevilor cu media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, dar și a cadrelor didactice care au obținut nota 10 la examenul de definitivare în învățământ/la examenul de titularizare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.