Galeria oamenilor speciali, care au adus renume municipiului Turda atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a crescut astăzi cu profesorul de sport şi antrenor de hadbal, Alexandru Lazăr.

Proiectul de hotărâre prin care omul de sport din Turda a fost numit Cetăţean de Onoare al municipiului a fost aprobat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local ce a avut loc azi, 25 ianuarie în sala mare a Primăriei Turda. Extrem de emoţionat, domnul profesor a mulţumit tuturor care l-au susţinut de-a lungul anilor şi s-a declarat mândru că a primit această recunoaştere, care aduce onoare şi Sălajului, de unde se trage.

”Trebuie să ai şi noroc, ca antrenor. Cauţi mult, ca şi căutătorii de aur. Cauţi mult şi nu găseşti nimic. Dacă ai norocul, găseşti diamantul şi trebuie doar să-l şlefuieşti. Sun şi unii care au căutat, dar n-au găsit diamantul, deci trebuie să ai şi noroc”, a declarat, cu multă modestie, Alexandru Lazăr, în cadrul şedinţei Consiliului Local.

 

Alexandru Lazăr este născut în 11.11.1952, în Năpradea, judeţul Sălaj. Este profesor titular la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” de peste 40 de ani. În anul 1998 a fost profesor coordonator la Clubul Sportiv Şcolar Turda, în perioada 1988 – 2004 a fost antrenor al loturilor naţionale de junioare şi senioare la volei ale României, iar în calitatea sa de antrenor a obţinut nenumărate clasări merituase la Campionatele balcanice, europene, mondiale, la loturile de junioare, tineret, speranţe şi minivolei. De-a lungul carierei sale a descoperit şi format multe reprezentante de seamă ale voleiului românesc, dintre care, cea mai cunoscută este Cristina Pârv, cea mai bună voleibalistă a României din toate timpurile, multiplă campioană naţională, mondială, căpitan al loturilor naţionale. De asemenea a descoperit-o şi antrenat-o pe Luminiţa Trâmbiţaş, coordonatoare a lotului naţional şi campioană naţională, dar şi pe Cristina Tiuţ, tot campioană naţională.

”Activitatea profesorului Lazăr Alexandru, atât pe plan naional, cât şi pe plan internaţional, a fost apreciată şi răsplătită cu numeroase trofee la nenumărate concursuri, iar sportivii pregătiţi la loturile coordonate de domnul profesor au ajuns în campionate de renume, ducând mai departe renumele sportului românesc în general şi al voleiului în special. Pentru aceste considerente, credem că merită o deosebită recunoştinţă şi din partea comunităţii turdene, prin conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda”, susţin, în expunerea de motive membrii grupului PNL din Consiliul Local, semnatarii proiectului de hotărâre.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.