Presa din judeţul Prahova a reacţionat la informaţiile apărute zilele acestea în presa naţională privind creşterea numărului de vizitatori în mina de sare din Turda, arătându-se nemulţumită de lipsa de investiţii locale prahovene.

”Dacă la Salina Slănic turiștii sunt cărați precum sacii de cartofii cu microbuzele prin galeriile minerilor, la cea din Turda ajung anual peste 600.000 de vizitatori”, scrie Observatorul Prahovean. ”Deși este considerată cea mai mare și mai frumoasă dintre salinele din România, cea de la Slănic Prahova arată jalnic. După ce lifturile au devenit nefuncționale, accesul turiștilor în salină se face cu microbuzele, călătoria fiind inconfortabilă, iar aerul irespirabil devine din cauza gazelor de eșapament. Pentru că în Salina Slănic nu s-a mai investit un leu de mulți ani, vizitatorii se aleg doar cu o cură de aer sărat și…cam atât”, se mai arată în articol.

Salina Turda a fost lăudată într-un material realizat sâmbătă de postul de televiziune Pro Tv, în care se arăta că ”numai anul trecut salina a fost vizitată de peste 600.000 de turişti, o treime străini. Autorităţile au intuit potenţialul acestor locuri şi au reinvestit profitul, de pildă, în centre spa de milioane de euro”.

Salina din Turda a fost, în urmă cu o luna, inclusă într-un top al celor mai frumoase mine din lume realizat de celebra publicaţie The Smithsonian. Institutul Smithsonian, căreia îi aparţine publicaţia, este un institut de învățământ și cercetare și un complex de muzee, administrate și finanțate de guvernul Statelor Unite și de fonduri caritabile, contribuții benevole și din profiturile obținute din operațiunile sale de retail, concesii și activități de acordare a unor licențe.

Publicaţia americană a realizat de curand un top al celor frumoase mine din lume, care au fost candva abandonate, doar ca acum sa devina atractii turistice de renume international. Pe langa mina Mines and Meadows, din Pennsylvania, Wieliczka Salt Mine din Polonia, Louisville Mega Cavern din Kentucky sau Zip World Slate Caverns din Tara Galilor, topul include si cunoscutul obiectiv turistic Salina Turda din judetul Cluj, unul dintre cele mai vizitate si apreciate obiective din tara noastra.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.