Primăria din Turda anunţă restricţie de circulaţie pe podul peste Arieş spre judeţul Alba.

”În urma executării expertizei tehnice la podul de pe DN1, la intrarea dinspre Alba Iulia în municipiul Turda, s-a dispus restricționarea circulației rutiere, aceasta urmând să se desfășoare intermitent pe un singur șir de autovehicule începand cu data de 22.01.2018”.

În luna martie, anul trecut, podul peste Arieş trebuia predat, alături de alte tronsoane de drumuri din localitate, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii rutiere, pentru a fi reparat din alte surse financiare, decât bugetul localităţii. Timp de 8 luni, autoritățile guvernamentale de la București au amânat emiterea hotărârii de guvern iar promisiunea nu a fost onorată. Citeşte şi articolul publicat cu această ocazie de InfoArieş.

Podul, aflat în stare avansată de degradare, a mai fost supus unei expertize tehnice în primăvara anului 2016. Cu acea ocazie, experţii au constatat că podul este la limita duratei de viață de 50 de ani, s-au făcut restricţiile de tonaj şi de viteză şi s-au instalat limitări de gabarit. Clasa tehnică la care a fost încadrat este clasa V, ultima pe listă ca intensitate a traficului. Potrivit Normelor tehnice privind stabilirea clasei tehnice a drumurilor publice, clasa V prevede o intensitate de până la 100 de autovehicule pe ora, dar nu mai mult de 1.000 pe zi pe pod şi până la 75 de persoane (dar nu mai mult de 750/zi). Citeşte articolul publicat cu această ocazie de InfoArieş.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.