47 de condamnați definitiv în dosare de corupție

0
Agerpres 7721872 01161700

În cursul lunii mai 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 29 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 47 inculpați între care: un președinte consiliu județean, un primar municipiu, 6 directori în cadrul unor instituții publice (un director al Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, un director al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, un director în cadrul Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, un director executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, un director la Direcția Licențe din cadrul Autorității Rutiere Române București, un director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu), un ofițer de poliție judiciară, un subofițer jandarm, un inspector antifraudă, 4 consilieri în cadrul instituțiilor publice.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 47 inculpați variază între 10 ani închisoare și 1 an si 2 luni cu amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
”Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arată într-un comunicat de presă a instituției.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.